5 простих порад по роботі із клейовим обладнанням

У наш час після купівлі клейового устаткування для нанесення клею-розплаву ми чуємо чимало страшних історій від клієнтів на перших стадіях експлуатації. В основному вони є наслідком однакових поширених помилок. У спробі врятувати початківців користувачів і бажаючих придбати клейову станцію hot-melt ми пропонуємо наступні

5 простих порад:

 

1. Ніколи не починайте роботу до того, як клейова станція досягне робочої температури.

Необхідно, щоб клейовий блок досяг робочої температури для того, щоб клей мав необхідну в'язкість. Нездатність зробити це може створити проблеми з помпою і іншими внутрішніми елементами, які можуть спричинити за собою нестабільні умови роботи і простоїв.

 

2. Не переповнюйте камеру!

Коли в клейовий камері закінчується клей, вся пакувальна лінія може різко зупинитися, результат - дорогий простій. До того ж, переповнення клейового резервуару з метою збільшення часу подачі клею здається чудовою ідеєю, але це може стати причиною небажаного проливання клею. Це може створити серйозні проблеми для безпеки оператора, а також пошкодити пакувальне обладнання. Для усунення подібних випадків і допомоги оператору існують спеціальні установки з автоподачою клею-розплаву в клейову камеру.

 

 

3. Позбавтеся від ризикованих практик обслуговування.

Регулярне технічне обслуговування завжди має включати чистку системи станції і її складових від можливого нагару клею-розплаву. В першу чергу, виділяють мало часу на технічний огляд і, відповідно, гроші на кваліфікованого сервісного фахівця. Поспіх в цьому процесі іноді змушує операторів працювати, без позбавлення від високого тиску в системі. З огляду на ризик, який виникає при поєднанні клею і високого тиску, усунення тиску з системи є необхідністю для забезпечення безпеки процесу очищення.

 

4. Запам'ятайте що універсальних налаштувань не існує.

Одна стандартна конфігурація не працює для всіх додатків. Важливо знати точні параметри, такі як швидкість лінії, тип нанесення або швидкість циклу аплікатора, що вимагає кожен додаток, щоб уникнути дефектів з'єднання або ефекту тягучих ниток, викликаних або надлишком або недоліком клею-розплаву.

 

5. Правильно підбирайте клейове обладнання.

Більшість виробників в системах з нанесення клею-розплаву використовують пневматику, тому що повітря завжди залишається доступним. Причиною цього є стиснене повітря. Часто клей не надходить через сопло і створюється враження, що сопло-форсунка є причиною поломки. Поєднання тепла, сміття і вологи в повітрі призводить до того що продуктивність соленоїда-клапана дуже швидко знижується. Електромагнітний клапан може працювати, але тільки на 40% від своєї повної потужності. Тому при виборі клейовий станції необхідно врахувати цей важливий фактор, так як якість повітря зменшується з кожним роком. Стисле повітря містить сміття, який надходить в поршневий насос, повітряні соленоїди і впливає на активацію модуля. Цю проблему можна повністю уникнути, використовуючи повністю електричні системи для нанесення клею-розплаву.

 

І ще завжди використовуйте протестований і підібраний ранніше клей-розплав.

Важливо підібрати відповідний тип клею, необхідний для проклейки саме вашої продукції. Візьміть до уваги продукт, який буде склеюватися і складові матеріалу-продукту, який необхідно склеїти. Використання невідповідного клею-розплаву може стати причиною неправильного склеювання, пошкодити матеріал або з часом розклеїться, стати крихким, який не буде витримувати навантажень / температурних коливань. Якщо клей не підходить для вашої системи нанесення, загальні проблеми можуть включати: нестійку швидкість відкачування через неправильну в'язкість, засмічення форсунки через сміття утвореного пригорілим клеєм або повну зупинку системи, у випадку коли вимоги для плавлення вище, ніж можливості системи.

 

Якщо ви не впевнені, звертайтеся за безкоштовної консультацією до наших фахівців!

 
 
Хочете зробити замовлення або отримати консультацію?
Передзвоніть нам або напишіть повідомлення!
+38 (067) 324-04-39
+38 (067) 324-04-40
НАПИСАТИ ПОВІДОМЛЕННЯ
 
 
 
Швидке замовлення:





Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю <br />буде відправлена на пошту вказану<br />при реєстрації на сайті.
Реєстрація: