Клей для дерева

Дерево відмінний матеріал для виготовлення різних виробів і конструкцій. В процесі виготовлення дерев'яної продукції виникає питання його надійного і довгострокового з'єднання. Клей для дерева є сучасним методом скріплення деталей, поряд з використанням цвяхів, шурупів, шпунтів, чопів і болтів.

При виникненні питання про вибір клею, потрібно враховувати необхідні показники про щільність склеювання, часу схоплювання, вологостійкість, а також міцність.

Для роботи найчастіше використовують такі види клею для дерева:

Епоксидний клей.

Клей ПВА

Клея БФ

Термоклей для дерева

Поліуретановий клей

Казеїновий клей

 

Більш детально розглянемо Термоклей. Він випускається в зручній формі - стержнях, гранулах, подушечках. В основі адгезиву входять поліолефін, синтетичний каучук, етиленвінілацетат, поліамід. Технологія процесу склеювання досить проста і комфортна навіть для тих, хто раніше не використовував термоклей.

Для початку клей потрібно нагріти, щоб він перейшов з твердого стану в рідкий, після чого він наноситься на поверхню, що склеюються. Потім потрібно з'єднати матеріали протягом відкритого часу. Після проходження часу схоплювання деталі надійно склеюються.

Відкритий час - це проміжок між нанесенням клею і часом схоплювання.

Час схоплювання - мінімальний час протягом, якого утворюється клейове з’єднання.

Для нагрівання використовують спеціальні термопістолети.

Переваги термоклею:

1. Швидке склеювання

2. Термічний вплив на дерево зведено до мінімуму.

3. Довговічне з'єднання з високою міцністю

4. Стійкість до впливу високих температур

5. Безбарвні стрижні погіршують зовнішній вигляд продукції

6. Відмінна стійкість до вологи і морозостійкість.

 

Інші види клею мають свої недоліки, так епоксидний клей потрібно при приготуванні правильно витримати пропорції. Крім того час висихання такого клею становить цілу добу, і при попаданні на шкіру може викликати роздратування.

Столярний клей також має довгий час висихання 6-8 годин, крім того при вологості деревини понад 11% якість склеювання залишає бажати кращого. Процедура підготовки клею триває 6-12 годин. Спочатку сухий клей заливають водою і дають йому настоятися до набрякання, потім воду спускають і розміщую на водяну баню для прогрівання з метою уникнення утворення і розчинення грудочок.

Синдетіконовий клей готується протягом 24-х годин.

Казеїновий клей готується шляхом змішування казеїну у вигляді порошку і води до сметаноподібної маси, перемішується суміш протягом години. Після чого відбувається нанесення на обидві поверхні. Схоплювання відбувається за 7-9 годин, а повністю висихання триває 21 год. Ще одним недоліком є його маркість, тому наносити його потрібно дуже акуратно.

 

Термоклей для дерева позбавлений цих недоліків, і саме тому він набирає все більшої популярності при проведенні робіт з деревом як в побуті так і при виготовленні продукції в промислових масштабах.

Щоб вибрати клей для дерева потрібно розглянути всі фактори пов'язані з його застосуванням, але якщо Ви вирішили зробити правильний вибір, щодо надійного, швидкого і практичному з'єднанню дерев'яних елементів звертайтеся до наших фахівців 067-324-04-39.

Разом ми знайдемо найкраще рішення для Вашої компанії.

 
 
Хочете зробити замовлення або отримати консультацію?
Передзвоніть нам або напишіть повідомлення!
+38 (067) 324-04-39
+38 (067) 324-04-40
НАПИСАТИ ПОВІДОМЛЕННЯ
 
 
 
Швидке замовлення:





Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю <br />буде відправлена на пошту вказану<br />при реєстрації на сайті.
Реєстрація: