Види клеїв

Клеї - це речовини або суміші речовин органічного або неорганічного походження, які бувають в твердому (гранули, стержні, блоки) рідкому (розчини, емульсії), порошкоподібному або іншому видах. Вони забезпечують склеювання різних матеріалів, це обумовлено технічними характеристиками і складовими самого клею (утворенням міцного адгезійного зв'язку і когезії клею до поверхні).

Адгезія - клейкість, зчеплення клею з матеріалом або на матеріалі. Фактори, що впливають на адгезію: температура клею і деталей, що склеюються, в'язкість, змочуваність, тиск, побудова, вид деталі і т.д.

Є багато видів клеїв, але в більшості випадків клеї не універсальні і можуть склеювати тільки певні групи матеріалів. Міцність і якість клейового з'єднання залежать від правильного вибору клею, конструкції з'єднання, дотримання умов приготування клею і технології його застосування.

 

Клеї можуть бути згруповані в наступні категорії, в залежності від основи:

 

Клея на водній основі використовують воду в якості носія або розчинника і тверднуть, дозволяючи воді випаровуватися або поглинатися субстратом. Є кілька видів клею на водній основі:

 

- Рослинні - це клея на основі крохмалю (крохмальні або декстринові клея). Відносно низька вартість клею дозволяє широко використовувати клей при виготовленні упаковки і наклеюванні етикеток.

 

- Полімер цемент - це клея на основі емульсії з EVA (етилен вініл ацетат) або PVA (поли вініл ацетат). Здатні склеювати дерево, папір, деякі пластмаси і піну і багато інших поверхнонь.

 

- Тварині / протеїнові - це гарячі тварині клея (які зроблені з перероблених частин тварин) або казеїнові клея (отримані з молока). Зазвичай використовуються для маркування пляшок з-під пива, шампанського та деяких видів винних пляшок.

 

- Латексні - це клеї суміш з латексу або інших еластомерів на основі водної емульсії. Широкий спектр застосування, таких як самоклеючі конверти, склеювання тканини, і шкіряних виробів.

 

Клея-розплави або Термоклея є сумішами різних полімерів, але більшість з них засновані на високому відсотку EVA (Етилен Вініл Ацетат). Для отримання бажаних характеристик, інші полімери можуть бути змішані в суміші, а також віск, масла, різні види каучуку, і підвищеної клейкості смоли. Термоклей може бути використаний для склеювання широкого спектру різних матеріалів. Термоклей доступний в трьох основних типах, класифікованих за тим, як швидко вони схоплюються після нанесення. Загальні категорії: швидке схоплювання, затяжне схоплювання, і чутливі до тиску (клею постійної клейкості).

 

Двухкомпонентні клея - це клея, які виробляються шляхом змішування двох або більше компонентів, які вступають в хімічну реакцію з утворенням хімічно зшитого клею. Найбільш поширеними двокомпонентними клеями є епоксидні клея (смоли), поліуретанові, акрилові і силіконові клея.

 

Клей, твердне за рахунок реакції з вологою, сформульований для реакції із вологою в повітрі або в субстратах для формування отверділого високої міцності полімерного шару. Два найбільш відомих вида це силікон та поліуретан. Вони найбільш часто використовуються в якості ущільнюючого складу, ущільнюючої прокладки та герметиків.

 

Анаеробний клей - засіб від твердого полімеру при відсутності кисню. Він зазвичай використовується як клей для різьбових з'єднань і утримання з'єднання для металевих деталей. Анаеробні клеї залишаються рідкими, поки вони піддаються впливу атмосфери, але швидко тверднуть, як тільки їх закривають. Вони упаковані в спеціальні контейнери, які можуть "дихати", щоб запобігти матеріалам схоплюватися в контейнерах.

 

Для оптимально вибору виду клею, звертайтеся до наших фахівців. 

Разом ми знайдемо найкраще рішення для Вашої компанії.

 
 
Хочете зробити замовлення або отримати консультацію?
Передзвоніть нам або напишіть повідомлення!
+38 (067) 324-04-39
+38 (067) 324-04-40
НАПИСАТИ ПОВІДОМЛЕННЯ
 
 
 
Швидке замовлення:





Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю <br />буде відправлена на пошту вказану<br />при реєстрації на сайті.
Реєстрація: