Як вибрати термоклей?

Термоклей - це термопластична речовина, яке при нагріванні до певної (робочої) температури розм'якшується до в’язкопоточного стану, а при охолодженні знову переходить в твердий стан.

Основними причинами популярності клеїв-розплавів є: універсальність, невеликий час схоплювання і широкий спектр застосування.

Гарячий клей розплав проводиться в різних формах - стержнях різних розмірів і діаметрів, гранулах, блоках і подушках.

Клей-розплав може бути нанесений за допомогою:

  • ручного клеєвого пістолета;

  • ножної педалі, яка підключається до професійного ручного пістолета;

  • дозатором - аплікатором або клейовою машиною;

  • клейовою головкою або валіком;

  • іншим спеціалізованим обладнанням

 

Горячі клеї або клеї-розплави (термоклеї) можливо разділити на хімічні типи:

Етиленвінілацетатні (EVA) термоклеї - найбільш широко використовуваний тип клею-розплаву. Він придатний для з'єднання різноманітних елементів, включаючи картон, м'яку деревину, деякі пластики, тонкі метали, кераміку і тканини.

 

Поліолефінові (РО) термоклеї або клеї на базі металоцена використовуються в тих випадках, коли склеєні вироби піддаються впливам високої або низької температури. Завдяки хімічному складу дренажна система клейового устаткування, сопло форсунки і ванна звільняються від нагару клею, використовуваного раніше. Вони хімічно стійкіші, ніж етіленвінілацетатні, і тому часто застосовуються при складальних операціях в автомобільній, пакувальній, електронній промисловості. Поліолефінові клеї підходять також для матеріалів, що містять натуральні або синтетичні смоли, такі як, тверді породи дерева, шкіра, ПВХ, фольга, легкі метали.

 

Середньочутливі до тиску (EPSA) термоклеї або на основі альфа-полі-олефінів (АРАО) зберігають липкість поверхні до 6 хвилин. Вони ідеальні для нанесення клею-розплаву на поверхні великої площі і для склеювання чутливих до тепла матеріалів. 

 

Чутливі до тиску (PSA) термоклеи зберігають липкість поверхні. Вони ідеальні для нанесення клею-розплаву на поверхні великої площі, призначені для широкого спектра роботи з важко склеюваними поверхнями, часто застосовуються при складальних операціях в автомобільній, будівельній та інших промисловостях.

 

У термоклею є багато важливих характеристик, однак для початку потрібно знати специфіку галузі або продукту. А саме:

  • Які матеріали потрібно склеїти? (папір, картон, папір покриту ультрафіолетовим лаком, ламінований папір, поліпропілен, пластмасу, стамбонд, алюмінізований поліпропілен і т.д.)
  • Чи будуть ці матеріали піддаватися якимось впливам? (високі / низькі температури, вологість, контакт з продуктами харчування, транспортування і т.д.)

 

Основні властивості клею, такі як: в'язкість, відкритий час, час зв'язування, колір, запах і т.д. грає важливу роль при отриманні якісного продукту. А саме:

  • Тип клею, основа (Етилен Вініл Ацетат, Альфа олефін, клей із залишковою липкістю)
  • Колір клею (Наприклад, є прозорий, білий, жовтий, синій, світло-жовтний, перламутровий и т.д.)
  • Спосіб нанесення клею та швидкість подавання виробу (Ручний або пневматичний; Клей із довгим відкритим часом – низька швидкість подавання. Клей із коротким відкритим часом — висока швидкість подавання і и т.д.)
  • За допопогою чого наноситься клей (Форсунка або ролік-валік)
  • Яка форма клею підходить (Штіфти (свічки або пальчикові клея) для ручних пістолетів; гранули, блоки, подушочки, таблетки для автоматичних клейових систем.)

 

Рекомендації при виборі термоклею:

  • Не можна змішувати термоклеї різних виробників, так як вони можуть мати різний хімічний склад, що приведе до змін в їх властивостях та структурі.
  • При заміні склеюваного матеріалу необхідно переконатися в тому, що використовуваний термоклей також підходить і для нових поверхонь.
  • Час відкритої витримки і час схоплювання повинні відповідати технологічним циклом обладнання і бути, щонайменше, таким же за тривалістю.
  • Від способу нанесення залежить в'язкість застосовуваного клею. Низьковязкі клеї-розплави наносять через сопло або форсунку, а більш в'язкі клеї - валковим або дисковим способом.

 

Сфери використання клею знаходяться на цій сторінці.

 

Для оптимального вибору звертайтеся до професіоналів.

Разом ми знайдемо найкраще рішення для Вашої компанії!

 
 
Хочете зробити замовлення або отримати консультацію?
Передзвоніть нам або напишіть повідомлення!
+38 (067) 324-04-39
+38 (067) 324-04-40
НАПИСАТИ ПОВІДОМЛЕННЯ
 
 
 
Швидке замовлення:





Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю <br />буде відправлена на пошту вказану<br />при реєстрації на сайті.
Реєстрація: